7 ПРИЧИНИ ДА ЖОНГЛИРАТЕ ВСЕКИ ДЕН!

Жонглиране. Това е нещо, което всички правим. Е, със задачи за деня поне. Но какво, ако ви кажа, че жонглирането (с три топки) всъщност може да ви помогне да се справите по-добре с „жонглирането“ на вашите всекидневни отговорности? Жонглирам вече повече от десет години и обичам ефектите, които има върху мен. Това е моята собствена форма на медитация. И така, без повече шум … ето 7 причини, с които ви предизвикам да жонглирате всеки ден:

1) Полезно е за мозъка! Да!-Жонглирането подобрява интелигентността! Научно доказано е, че жонглирането увеличава количеството сиво вещество в мозъка и спомага за укрепване на връзките между мозъчните ни клетки. Едно проучване дори установи, че резултата е на лице само за седем дни. Изследванията също така предполагат, че може да предотврати болестта на Алцхаймер, което го прави чудесен избор за фитнес и на мозъка.

Когато жонглира, човек не само изгаря калории, тонизира тялото си и го укрепва, а и упражнява ума си. Ето защо няма нужда да се притеснявате колко време ще отнеме, за да се научите да жонглирате.

2) Здравословно е за тялото! Жонглирането ви кара да стоите изправени с добра стойка и ви дава причина да се раздвижите малко. Можете да изгорите до 280 калории на час! Жонглирането е аеробно упражнение, стига някой да си спомня да диша, докато го прави! Това може да е едно от малкото (или единствените) аеробни упражнения, които могат да се правят в малки пространства! А и не се чувства като упражнение. Също така жонглирането смазва ставите на ръцете и раменете и ги предпазва от “скърцане” (износване). Това прави жонглирането чудесна форма на фитнес за възрастни, по същата причина.

3) Премахва стреса! Жонглирането е най-доброто средство за облекчаване на стреса: Когато се научи да жонглира, човек веднага се поглъща от дейността. Почти невъзможно е да се мисли за каквото и да било, освен за задачата. Това го прави чудесен начин да избягате от всякакви притеснения, стрес, трудности или нещо, от което трябва да се разсеете за малко поне. Затрупани сте от работа? Вземете 3 топки за жонглиране, портокали или чорапи и само за пет минути тренировка – умът ви ще се изчисти. Жонглирането наистина е един от най-бързите начини човек да се откъсне от нещо, което го прави идеалната форма за облекчаване на стреса.

4) Подобрява координацията между очите и ръцете! Не е ли чудесно, хващаш и хвърляш? Понякога просто се чувствате малко тромави? Жонглирането ще подобри координацията между очите и ръцете и ще подобри фините ви двигателни умения. Мисля, че всички бихме могли да използваме малко от това да подобрим ежедневието си. Също така жонглирането използва механиката на тялото и поддържа и увеличава обхвата на движение в ръцете и раменете, за което хората обикновено не тренират. Чудесно е да движите тялото си по нови начини, за да поддържате обхвата на движение.

5) Впечатляващ трик за парти! Трябва да разчупите напрежението?-Готово! Да забавлявате плачещо дете? Няма по-добър начин да премахнете лошата енергия от това да се държите като истински клоун и да смаете с умения !

6) По-добро е от кафе-паузата! Съсредоточете ума си върху нещо друго – дори само за пет минути на ден. Ще се изненадате колко много може да ви разведри и събуди! В офиса сте? Помолете колегите си да се присъединят към вас само за 5 минути и ще се изненадате каква доза смях сте приели!

7) Забавно е! Това не може да се отрече! Жонглирането е забавен начин да предизвикате себе си, за да създадете нещо визуално привлекателно. Никога не съм виждал някой да жонглира без усмивка на лицето или без поне да се засмее. Има нещо вродено детско в това. Така че, оставете вашето вътрешно дете да играе!

Предизвиквам ВИ да добавите жонглиране към ежедневието си. Вземете няколко топки за тенис, картофи, портокали или дори навити чорапи! Ще опитате ли? Споделете в коментарите! А ако ви трябва помощ да започнете, знаете към кого да се обърнете 😉 Луиза твърди, че за един астрономически час ще ви накара да ЗАжонглирате!

Сподели тази статия?

Сподели
Сподели
Сподели
Сподели

Остави коментар