За нас

Екипът ни създаде първата компания за съвременни циркови изкуства в страната. Вече 10 години артисти от цял свят, с богат опит, правят уникални събитията организирани от нас.

ЦИРКОВ ЦЕНТЪР "НОВ ЦИРК"

Previous
Next

Споделяме знания и умения

Оставаме свързани дори в трудни времена

Изграждаме общност

Разчупваме ежедневието

Първото пространство за целогодишни представления и трвенировки е вече тук!

Времето е ТУК и СЕГА. Ако до скоро цирковите дисциплини се предаваха на поколенията само в цирковата фамилия, то сега няма нужда да сте се родил в семейство отдадено на цирка. Ние правим цирка достъпен за всички. Мисията ни е да усмихваме хората. С представления или класове – важното е да споделяме щастието заедно. За нас емоционалното състояние на човек диктува състоянието на тялото му. Здравето е личен избор. Отваряме сърцата си за всички любители на цирка. Като се стараем да правим спортът забавен, а забавлението – спорт.

Как започнахме и къде сме 10 г. по-късно

Циркови представления

Ние сме самоуки артисти, завършили циркови училища или посещавали мастър класове. След години практика се обединихме в сплотен екип, за да творим заедно.

С дейността си популяризираме цирковото изкуство на нестандартни, алтернативни сцени и пространства в страната.

Създаваме тенденция за активен живот и забавление сред младите. Въвличаме ги във физически и умствен процес, който да е по-добрата алтернатива на технологичния днешен свят.

Социален цирк

През 2011г. започнахме с провеждане на първите циркови представления за деца и възрастни в неравностойно положение.

От тогава акцентираме на социалната  политика ангажирана към обществото.

Разпространяваме идеите и вижданията си за социалния цирк и сред колеги. Вълната от последователи и привърженици на идеята се използва активно като методология в страната.

 

Фестивал за цирк

Създадохме концепция и план за развитие на първия фестивал за съвременен цирк и улично цирково изкуство в страната. В продължение на 5 г. организирахме и селектирахме чуждестранни артисти.

Най-големият ни организационен успех бе 156 представления за 10 дни на повече от 5 локации в столицата. 

Страната ни вече е на европейската карта за циркови улични артисти. Създадохме добро впечатление у колегите ни от цял сват.

Цирков център

През 2012 г. бе само мечта, която Луиза си обеща да осъществи, седейки пред портите на цирково училище в Италия. От 2015 г. търсим съмишленици за създаването на Цирков Център. 

През 2018 г. спонсорирахме първото му издание, което имаше огромен успех. Сега отворихме врати за постоянно в София.

Благодарение на подкрепата на НФК и едногодишна програма за развитие на Цирка. Това е исторически момент за нас и за цялото културно развитие на съвременния цирк в страната.

Ние сме екип от сърцати личности. Всяка наша стъпка е породена от страстта ни към цирка, изкуството и споделеното щастие.

История

Основател на “Нов цирк” е Луиза Душкова. Тя завършва Национално училище за изящни изкуства “Илия Петров’’ гр. София, със специалност живопис. След това започва да учи в НХА, специалност порцелан и стъкло, но получава покана да заеме място като главен дизайнер, сценограф и костюмограф в Италианския цирк “Кумбо”. След едногодишна работа под шапитото, и безброй спектакли на Балканския полуостров, създава дуетен номер, включващ моносайкъл, кристални топчета, жонглиране и акробатика, с една от актрисите от Циркът. Сформират тяхно авторско представление и заминават за Тенерифе, Испания, където играят на Втория по големина карнавал във света – Карнавал де тенерифе, Санта Крус. Следва двугодишно европейско турне в културни центрове и театри, в Италия, Испания, Франция, Белгия, Германия, Холандия, Чехия, Сърбия, Гърция, Словения, Хърватия и Македония. Луиза Душкова се превръща в индивидуален цирков артист и се установява в Торино, където посещава курсове в цирковите училища “Вертиго” и “Флик”. Там играе и твори година и половина, след което се мести в Брюксел , Белгия, където учи и преподава на деца в центрове за цирково развитие в цялата страна.
 

КОРПОРАТИВНА И СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ

Ние сме доказали се надеждни партньори на бизнес компании като България Ер, Huawei, BOSH Systems, BMW, Porche, Mitsubishi, Audi, Банка ДСК, ОББ и др. На нашия професионализъм се доверяват и общините София, Варна, Несебър, Видин, В.Търново, Пловдив, Поморие. От години участваме в благотворителни каузи свързани с децата с Аутизъм и Синдром на Даун. Работили сме с деца и възрастни в Кардиологично отделение на 3-та градска болница и сме реализирали редица спектакли в домове за деца лишени от родителска грижа.

Защо да изберете нас

Представленията които правим се открояват с динамичност, оригиналност и неподправения почерк на всеки артист.

Обучителните класове, които провеждаме са базирани на дългогодишен опит и практика, както в преподаването, така и във владеенето на дисциплините.

Имате въпрос?
Попитайте

Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси свързани с нашата дейност и следващи инициативи. Попълнете посечените формуляри или ни се обадете.