Контактно жонглиране

Контактното жонглиране е красива и трудна дисциплина, помага за концентрация и физическо натоварване на горна част на тялото, както и координацията.

За какво помага?

Повишава бързината в реакциите и способността за координация

Спомага за синхронизиране на двете мозъчни полукълба

Подобрява не само физическите, но и умствените способности

Какво представлява?

За разлика от традиционното жонглиране, при което жонгльорът хвърля във въздуха топки и други предмети, контактното жонглиране включва манипулиране на една или повече топки върху ръцете и тялото, всички с плавни, плавни движения. Тази форма на развлечение и изкуство – известна също като динамична манипулация, сфера, въртене на кълбо и сферично балансиране – се основава на древни практики за боравене с топки от Ориента. Но докато нейните корени се простират хиляди години назад, практикуваната днес манипулация с топката води по-пряк произход от 70-те и 80-те години. Тогава Майкъл Мошен, известен изпълнител на изкуството и жонгльор, излезе с основните идеи и стъпки зад контактното жонглиране, наблюдавано днес.

Научи се и ти!

Тренировки в нашата зала
и онлайн

На всеки жонгльор са му нужни жонгльорски инструменти!

Всичко, от което се нуждаете, са няколко топки. Всъщност само една топка е добро начало. Въпреки че много професионалисти предпочитат акрилните топки, те са сред най-скъпите, които можете да получите. Те също са твърди и тежки, да – лесно се търкалят, но това означава, че като начинаещ ще ги изпускате повече, а така ще се наранят. Когато се надраскат губят магическият си ефект на супер прозрачна топка, която всъщност хипнотизира окото на зрителя. Затова е най-добре да започнете с тренировъчна топка. Уверете се, че каквото и да изберете, е твърдо и гладко. С обикновена кръгла топка или предмет няма да стане, а тенис топка е твърде малка и лека за много от триковете.