Научи се и ТИ!

Нов Цирк

Искате уникално събитие с наше участие?

Свържете се с нас!

Всякакви алтенативни пространства

Разнообразни изпълнения за всякакви алтернативни сцени

Една от целите на компанията е да обособяваме алтернативни сцени. Циркът може да бъде навсякъде, по всяко време, под всякакви форми.

Освен тренировки онлайн, можеш да посетиш и нашата зала. 
Само на 2 минути от хотел Хемус ще се разкършиш и усмихнеш с Нас!
Тренировки

Тренировките са подходящи както за малки така и за големи. За напълно начинаещи или за напреднали. Имаме повече от 30 различни активности, за които можеш да прочетеш повече в раздел дисциплини или да се запишеш в календарът ни.

Тренировките са подходящи както за малки така и за големи. За начинаещи, но и за напреднали. Колкото повече тренировки – толкова по-голям напредък. Това ще ти дава самочувствие и увереност в практикуваната от теб дисциплина.

0

Участници в класoве

0 +

Езика на преподаване

0 +

Преподаватели

История

Как от "Цирк де ла Люлин" се превърнахме в "Нов цирк" и създадохме Цирков Център - пространство за репетиции и представления и обучения.

Артисти

Запознайте се с нашият екип от артисти и преподаватели

Не сме преоткрили цирка. Преопаковахме го по много по-модерен начин.

-- Guy Laliberte

0

Зрители

0 +

Представления

0 +

Дисциплини

0 +

Артисти

Всичко което можеш да си представиш е истинско.

-- Pablo Picasso

Имаш идея или събитие?

Искаш да поръчаш шоу?

Обади се на

+ 359 878 79 86 13

Луиза Душкова-Контрерас

Преди 10 години изгрява на цирковата сцена, след което създава първата компания за съвременен цирк и перформанс “Цирк де ла Люлин”, който днес носи името “Нов цирк”. През 2013 г. трансформира фестивала Мини арт фест от фотографски в цирков и го организира следващите 5 години.

През 2018 г. създава проект “Циркова Академия София”, а през 2020 г. открива първият постоянен център за обучения и представления – Цирков Център “Нов цирк” – единственото по рода си място за преподаване на цирково изкуство в България.

Има богат опит с организирането и провеждане на курсове, творчески работилници, майсторски класове, турнета, продуциране на спектакли в страната и чужбина и богати шоу програми.

Тя е специалист в дисциплини като: акробатиката – соло, дуетна и въздушна, жонглиране с топки, бухалки, кристални топки (контактно жонглиране); юнисайкъл

Ашли Мейл

Тя държи 2 рекорда на Гинес! Със своя обръч прави най-големия брой завъртания на хула хуп върху крака си в позиция арабеск – 208 за една минута. Физически театър, клоунада, работа с деца, йога инструктор, въздушна и наземна акробатика, поддръжки – база и летец, жонглиране, обръчи и колело на една гума са дисциплините, в които е истински добра. Тя води мастър класове в Цирков център “Нов цирк” по клоунада, разтягане, хула хуп, жонглиране и въздушна акробатика.

Теодора Гууд

Тя е внучка на любимеца на поколения – големият талант и човек Тодор Колев. Освен, че е учила кино и театрална драматургия е изключително добра в бурлеската и с обръча.

Специални умения – Пеене, Драма, Сценична Реч, Танц с обръч, Сценичен Бой

 –  “След прекараните хиляди часове да се науча на Хула хуп, усещам нужда да го предам нататък. Обръча е все още моето хоби, макар и да се превръща в професия, но съм срешала много момичета, които искат да се научат и смятам, че мога да им бъда много полезна.
За театъра, като моя професия и образование мотивацията е винаги силна и извира още от детските години, ако мога да предам капка любов към сцената на някого това ще ме направи много щастлива.”

 

Деница Дончева-Маринова

Към момента Деница е студент – магистър, специалност Режисура в куклено – театралните практики. Тя е бакалавър по театър на движението с дългогодишен опит в сферата на танца. Преподава пантомима и е актриса в Държавен куклен театър Русе, но може също да жонглира, ходи на кокили, изработва костюми и др. Клоунада, пантомима и темпоритъм в перформанс са класовете, които води в Цирков Център “Нов цирк”. 🔥🍄😲😲

Филип Хараланов

Роден в Бургас, Филип започва да се занимава с въртене на огън още от 16 годишна възраст, изработва шоу, което изнася по хотелски комплекси и фестивали. От 2010 година започва да се занимава с жонглиране, през 2013г се запознава с Луиза и започва да изучава акробаланс, по-задълбочено да се занимава с жонглиране, клоунада и маниполация на различни обекти. В следващите години покоряват сцените на множество фестивали, театрални изяви, телевизионни формати, риалитита и пространства.

 

 

От 10 години Пламен владае до съвършенство огнените изкуства – въртене на пой, бухалки , ветрила и др. Но специалният му огнен уред е горящ огнен куб ! В Цирков Център “Нов цирк” преподава стойка на ръце, въртене на пой, цяло тяло , booty worcout , корем и коремни мускули. 

 

 

 

 

Бояна Русева

Занимавам се с огнени изкуства от над 12 години. Стартирах през май 2008г. с пой. Седмата година се захванах с контактен стаф, осмата с 3 поя. Най-новото, с което се занимавам сега е жонглиране и 4 поя. Покрай всичко това съм овладяла и ветрила, огнен меч, драгън стаф и др. 

Специални умения : 2, 3 и 4 поя, 2 и 3 змии, въртене и контакти с двоен стаф и единичен стаф, ветрила, драгън стаф, меч, жонглиране

Преподавам, защото обичам да споделям наученото от мен с други хора и да им помагам да израстват.  Също така искам да се разпространи това изкуство и да може все повече и повече хора да се докоснат до магията му и да го опознят. За да имат разбирането към него и да го ценят. Все пак цирка е най-трудното визуално изкуство.

Диего Контрерас

Мастър в сценичните изкуства и съвременния цирк. Част от неговия опит са събитията му от Цирк Дьо Солей с колелото на Сир, преподаване в академията за циркови изкуства Espace Catastrophe, Белгия и уменията му като танцьор и хореограф на балет за турнето на Нели Фуртадо в Латинска Америка. В Цирков Център “Нов цирк” води мастър класове и класове за любители по акробатика, акробаланс, стойки на ръце.

Дончо Дончев

— "Театър в цирка "

Здравейте, казвам се Дончо Дончев, актьор и също така преподавател по актьорско майсторство в Нов Цирк. Питате се: „Защо актьорско майсторство в цирка?!“, а защо не, ви казвам аз. В нашият клас вие, вашите деца, лели, чичовци, майки, бащи, баби и всички без възрастови ограничения! Ще можете да развиете своето въображение, чрез различни етюди, ще се научите на тънкото изкуство, наречено „театър“. Ще овладеете сценичното поведение и ясната дикция, чрез изключително разнообразни упражнения. Театърът и цирка са пряко обвързани, тъй като един изграден цирков артист има нужда от сценично поведение и допир до „тънкото изкуство на театъра“. Едното не може без другото. Дългогодишният ми опит показва, че няма невъзможни неща, няма хора които да не успеят да овладеят изкуството. Има хора, които нямат желание. Ако вие мислите или сте мечтали цял живот, да се докоснете до сценичното или екранното изкуство, то това е вашият курс! С нетърпение очаквам да ви видя в залата и да реем въображението си заедно. 

Акро Йога

Моника и Ерик се запонават на Акройога събитие и малко по-късно се оформят като партньорска двойка. Динамичния им и техничен подход, потивизма и ентусиазма към практиката са някои от общите неща, които ги характеризират. В търсене на усъвършенстване на умения посещават ралични светови фестивали и се обучават при най-добрите учители в сферата. Моника се е занимавала с много видове спорт и движение и цял живот е била активна. зaпочва да практикува йога и Акройога в късните си тийнейджърски години и практиката я грабва моментално. Тя е много слънчев и приятелски настроен човек, успяващ да накара всеки да се почувства добре дошъл, приет и поощрен. Обича детайлните обяснения и да се шегува, за да поддържа енергията приповдигната и лека. Ерик е от онези хора, които са по-сериозни, но винаги готови за предивикателство и кипящи от енергия. Той обича да предивиква не само себе си, но и учениците си с упражнения за сила. Неговата суперсила е будистко спокойствие.