преподаватели

Луиза Душкова

Специалист по жонглиране, контактно жонглиране и акробатика

Разбери още

Илля Рогоулин

Старши треньор/
Специалист по гимнастика и въздушна акробатика

Разбери още

Десислава Рогоулина

Специалист по въздушна акробатика - воали

Разбери още

Силвия Караджова

Специалист по въздушна акробатика - обръч

Разбери още

Филип Хараланов

Специалист по въртене на огън, жонглиране и манипулация на различни обекти

Разбери още

Матю Швейсгуд

Специалист по клоунада и актьорско майсторство 

Разбери още

Ян Лий

Специалист по акробатика и гимнастика

Разбери още

Диего Контрерас

Специалист по акробатика и колело на Сир

Разбери още

Луиза Душкова-Контрерас

Преди 10 години изгрява на цирковата сцена, след което създава първата компания за съвременен цирк и перформанс “Цирк де ла Люлин”, който днес носи името “Нов цирк”. През 2013 г. трансформира фестивала Мини арт фест от фотографски в цирков и го организира следващите 5 години.

През 2018 г. създава проект “Циркова Академия София”, а през 2020 г. открива първият постоянен център за обучения и представления – Цирков Център “Нов цирк” – единственото по рода си място за преподаване на цирково изкуство в България.

Има богат опит с организирането и провеждане на курсове, творчески работилници, майсторски класове, турнета, продуциране на спектакли в страната и чужбина и богати шоу програми.

Тя е специалист в дисциплини като: акробатиката – соло, дуетна и въздушна, жонглиране с топки, бухалки, кристални топки (контактно жонглиране); юнисайкъл

Илля Рогоулин

Той е от Украйна и има 14 години опит като професионален гимнастик, част от националния отбор по акробатика на Украйна в периода от 2002г. до 2007г. Също така е професионален цирков артист, играл в едно от най-големите и елитни вариететни представления в Германия. И 4 години щабен артист в Украйнския Национален Цирк.

1 година артист в най-популярния московски цирк, който е и единственият частен в страната. Печели 3-то място в националния фестивал на Китай през 2007г, като категорията, в която се бори е въздушна акробатика. 

Филип Хараланов

Роден в Бургас, Филип започва да се занимава с въртене на огън още от 16 годишна възраст, изработва шоу, което изнася по хотелски комплекси и фестивали. От 2010 година започва да се занимава с жонглиране, през 2013г се запознава с Луиза и започва да изучава акробаланс, по-задълбочено да се занимава с жонглиране, клоунада и маниполация на различни обекти. В следващите години покоряват сцените на множество фестивали, театрални изяви, телевизионни формати, риалитита и пространства.

Ян Лии е един уникален преподавател, доказал се на световно ниво, с който България може да се гордее, а посещаването на клас при него е истинска привилегия.
С множество награди и отличия, Лии родом от Китай, още от най-малка възраст се доказва в гимнастическите среди в държава, където конкуренцията е огромна. 
Лии е един от акробатите в националния отбор по гимнастика на Китай на олимпиадата в Пекин през 2002-2005г.  
През 2009г. Го приемат в Цирк дьо Солей и 10 години работи в компанията като част от световните турнета и главни роли в спектаклите. Изпълнява акробатика на люлеещи се пръстени (халки), паркур и гмуркане с обръч по време на три действия на представлението Volta на Cirque du Soleil.
Още от изпълняваните от него задачи е разработването на ежедневни и седмични планове за изпълнение и представя седмични отчети за изпълнението на артистите. Сътрудничи с техник за извършване на ежедневни проверки на оборудването. Тренира членовете на отбора по люлеене се халки и наземна акробатика. Разработва седмични доклади за обученията, ролите и изпълненията.
Част от креативния екип и създаването на 3 от големите представление на Цирк дьо Солей. 
В нашия Цирков център, Лии ще заема ролята на преподавател, художествен директор и артист в бъдещи представления.
Посетителите на неговите класове ще могат да почерпят знания от артист и преподавател на световно ниво, знания и практики, които прилагайки да подобрят физическите си способности. В класовете си по акробатика можете да научите много и различни видове салта, стойка на ръце, въздушна акробатика на халки, ленти и много други.

Диего Контрерас

Мастър в сценичните изкуства и съвременния цирк. Част от неговия опит са събитията му от Цирк Дьо Солей с колелото на Сир, преподаване в академията за циркови изкуства Espace Catastrophe, Белгия и уменията му като танцьор и хореограф на балет за турнето на Нели Фуртадо в Латинска Америка. В Цирков Център “Нов цирк” води мастър класове и класове за любители по акробатика, акробаланс, стойки на ръце.