преподаватели

Луиза Душкова

Директор

Разбери още

Илля Рогоулин

Старши треньор

Разбери още

Десислава Рогоулина

Художествен директор 

Разбери още

Силвия Караджова

Административен директор

Разбери още

Филип Хараланов

Специалист по въртене на огън, жонглиране и клоунада

Разбери още

Матю Швейсгуд

Специалист по актьорско майсторство

Разбери още

Ян Лий

Специалист по акробатика и гимнастика

Разбери още

Диего Контрерас

Специалист по акробатика и колелото на Сир

Разбери още

Луиза Душкова-Контрерас

Преди 10 години изгрява на Цирковата сцена, след което създава първата компания за съвременен цирк и перформанс “Цирк де ла Люлин”, който днес носи името “Нов цирк”. През 2013 г. трансформира фестивалът Мини арт фест от фотоградски в цирков и го организира следвашите 5 години.

През 2018 г. създава проект “Циркова Академия София”, а през 2020 г. открива първият постоянен център за обучения и представления – Цирков Център “Нов цирк” – единственото по рода си място за преподаване на цирково изкуство в България.

 Има богат опит с организирането и провеждане на курсове, творчески работилници, майсторски класове, турнета, продуциране на спектакли в страната и чужбина и богати шоу програми.

Тя е специалист в дисциплини като: акробатиката – дуетна и въздушна, жонглиране с топки, бухалки, кристални топки (контактно жонглиране); юнисайъл

Ашли Мейл

Тя държи 2 рекорда на Гинес! Със своя обръч прави най-големия брой завъртания на хула хуп върху крака си в позиция арабеск – 208 за една минута. Физически театър, клоунада, работа с деца, йога инструктор, въздушна и наземна акробатика, поддръжки – база и летец, жонглиране, обръчи и колело на една гума са дисциплините, в които е истински добра. Тя води мастър класове в Цирков център “Нов цирк” по клоунада, разтягане, хула хуп, жонглиране и въздушна акробатика.

Теодора Гууд

Тя е внучка на любимеца на поколения – големият талант и човек Тодор Колев. Освен, че е учила кино и театрална драматургия е изключително добра в бурлеската и с обръча.

Специални умения – Пеене, Драма, Сценична Реч, Танц с обръч, Сценичен Бой

 –  “След прекараните хиляди часове да се науча на Хула хуп, усещам нужда да го предам нататък. Обръча е все още моето хоби, макар и да се превръща в професия, но съм срешала много момичета, които искат да се научат и смятам, че мога да им бъда много полезна.
За театъра, като моя професия и образование мотивацията е винаги силна и извира още от детските години, ако мога да предам капка любов към сцената на някого това ще ме направи много щастлива.”

 

Деница Дончева-Маринова

Към момента Деница е студент – магистър, специалност Режисура в куклено – театралните практики. Тя е бакалавър по театър на движението с дългогодишен опит в сферата на танца. Преподава пантомима и е актриса в Държавен куклен театър Русе, но може също да жонглира, ходи на кокили, изработва костюми и др. Клоунада, пантомима и темпоритъм в перформанс са класовете, които води в Цирков Център “Нов цирк”. 🔥🍄😲😲

Филип Хараланов

Роден в Бургас , Филип започвайки, да се занимава с въртене на огън още от 16 годишна възраст,израбоотва шоу ,което изнася по хотелски комплекси и фестивали.След 2010 година започва да се занимава с жонглиране, през 2013 се запознава с Луиза и започва да изучва акробаланс ,по-задълбочено да се занимава с жонглиране , клоунада и бланс. В следващите години покоряват сцените на множество фестивали , театрални цсени ,телевизионни формати риалитита  и пространства.

Ян Лии е един уникален преподавател доказал се на световно ниво, с който България може да се гордее в момента, а посещаването на клас с него е истинска привилегия.
 С множество награди и отличия, Лии родом от Китай още от най-малка възраст се доказва в гимнастическите среди в държава където конкуренцията е огромна. 
Лии е един от акробатите в националния отбор по гимнастика на Китай на олимпиадата в Пекин през 2002-2005г.  
През 2009г. Го приемат в Цирк дьо Солей и 10 години работи в компанията. Част от световните турнета и главни роли в спектаклите.
Изпълнява акробатика на люлеещи се пръстени (халки), паркур и гмуркане с обръч по време на три действия на представлението Volta на Cirque du Soleil.
Още от изпълняваните от него задачи са разработва ежедневни и седмични планове за изпълнение и представя седмични отчети за изпълнението на артистите. Сътрудничи с техник за извършване на ежедневни проверки на оборудването. Тренира членовете на отбора по люлеене се халки и наземна акробатика. Разработва седмични доклади за обученията, ролите и изпълненията.
Част от креативният екип и създаването на 3 от големите представление на Цирк дьо Солей. 
В нашият Цирков Център, Лии ще заема ролята на преподавател, художествен директор и артист в бъдещи представления.
Посетителите на неговите класове ще могат да почерпят знания от артист и преподавател на световно ниво, знания и практики които прилагайки да подобрят физическите си способности. В класовете си по акробатика можете да научите много и различни видове салта, стойка на ръце, въздушна акробатика на халки, ленти и много други.

Диего Контрерас

Мастър в сценичните изкуства и съвременния цирк. Част от неговия опит са събития за Цирк Дьо Солей с колелото на Сир, преподаване в академията за циркови

изкуства Еспейс Катастроф – Белгия, танцьор и хореограф на балет за турнето

на Нели Фуртадо в Латинска Америка. В Цирков Център “Нов цирк” води мастър класове и класове за любители по акробатика, стойки на ръце и колело на Сир.