преподаватели

Луиза Душкова

Специалист по жонглиране, контактно жонглиране и акробатика

Разбери още

Илля Рогоулин

Старши треньор/
Специалист по гимнастика и въздушна акробатика

Разбери още

Десислава Рогоулина

Специалист по въздушна акробатика - воали

Разбери още

Силвия Караджова

Специалист по въздушна акробатика - обръч

Разбери още

Павлин Томов

Специалист по хореография и танци

Разбери още

Филип Хараланов

Специалист по въртене на огън, жонглиране и манипулация на различни обекти

Разбери още

Матю Швейцгуд

Специалист по клоунада и актьорско майсторство 

Разбери още

Ян Лий

Специалист по акробатика и гимнастика

Разбери още

Диего Контрерас

Специалист по акробатика и колело на Сир

Разбери още

Луиза Душкова-Контрерас

Преди 10 години изгрява на цирковата сцена, след което създава първата компания за съвременен цирк и перформанс “Цирк де ла Люлин”, който днес носи името “Нов цирк”. През 2013 г. трансформира фестивала Мини арт фест от фотографски в цирков и го организира следващите 5 години.

През 2018 г. създава проект “Циркова Академия София”, а през 2020 г. открива първият постоянен център за обучения и представления – Цирков Център “Нов цирк” – единственото по рода си място за преподаване на цирково изкуство в България.

Има богат опит с организирането и провеждане на курсове, творчески работилници, майсторски класове, турнета, продуциране на спектакли в страната и чужбина и богати шоу програми.

Тя е специалист в дисциплини като: акробатиката – соло, дуетна и въздушна, жонглиране с топки, бухалки, кристални топки (контактно жонглиране); юнисайкъл

Илля Рогоулин

Той е от Украйна и има 14 години опит като професионален гимнастик, част от националния отбор по акробатика на Украйна в периода от 2002г. до 2007г. Също така е професионален цирков артист, играл в едно от най-големите и елитни вариететни представления в Германия. И 4 години щабен артист в Украйнския Национален Цирк.

1 година артист в най-популярния московски цирк, който е и единственият частен в страната. Печели 3-то място в националния фестивал на Китай през 2007г, като категорията, в която се бори е въздушна акробатика. 

Десислава Рогоулина

Десислава Рогоулина е бивша гимнастичка по художествена гимнастика. Едва на 4 годишна възраст започва да се занимава с този красив и труден спорт и многократно печели титлата за републиканска шампионка. 

След края на спортната си кариера, тя завършва своето образование като кондиционен треньор и не след дълго заминава за Германия, където работи на сцена като гимнастичка, танцьорка в балет и въздушен акробат в продължение на 6 години. 

Завръщайки се в България се запознава с екипа на Цирков Център “Нов Цирк”, където среща съмишленици и се посвещава на идеята за развитие на цирково изкуство в нашата страна. Десислава е истински професионалист както на сцената, така и в преподаването на деца и възрастни.
Силвия Караджова

Силвия Караджова е родена в гр. Карлово, но спокойствието и уюта на малкото градче не успяват да я задържат там. След известно време, прекарано между Германия и Холандия, Силвия се връща обратно в България. За първи път стъпва в спортната зала преди 6 години, където безвъзвратно се влюбва в динамичното и силно изкуство на въздушната акробатика. Преди да се включи в екипа на Нов Цирк, Силвия се занимава 5 години с акробатика на пилон, след което в нейна страст се превръщат елегантните движения на и извън въздушния обръч. Комбинирането на сила и грациозност с летежи във въздуха е водещото в нейното спортно развитие, оттогава не спира да усъвършенства уменията си във въздуха, което я отвежда до многостранните таланти, събрани в Нов Цирк.

Павлин Томов

Павлин Томов е хореограф, солист танцьор и чудесен преподавател в сферата на българските народни танци, модерен и класически балет, латино, спортни и фрийстайл танци. Интересът към танците започва още, когато е 4 годишен.

Започва с фолклорни танци, през годините любовта му нараства и на 16 годишна възраст, силно повлиян от стрийт културата, решава да се занимава с танци професионално, като записва “Българска народна хореография” в АМТИИ, Пловдив. 

През 2014 година завършва магистратура със специалност “Съвременни танци” в АМТИИ. 

Участва в множество български и международни състезания по танци, едно от които е “България търси талант”. Там достига LIVE епизодите на 1ви и 2ри сезон, където заедно с негов колега и приятел създават стила, наречен “Хип-троп” – смесица между хип-хоп и народни танци.

През 2018 година се влюбва в стил, наречен afrobeats, и това се превръща в любим негов жанр. Павлин не обича да си поставя граници, тъкмо обратното – той открива вдъхновение в комбинирането на различни стилове. Затова класовете с него са винаги интересни!

Филип Хараланов

Роден в Бургас, Филип започва да се занимава с въртене на огън още от 16 годишна възраст, изработва шоу, което изнася по хотелски комплекси и фестивали. От 2010 година започва да се занимава с жонглиране, през 2013г се запознава с Луиза и започва да изучава акробаланс, по-задълбочено да се занимава с жонглиране, клоунада и маниполация на различни обекти. В следващите години покоряват сцените на множество фестивали, театрални изяви, телевизионни формати, риалитита и пространства.

Матю Швейцгуд

Той е цирков артист, клоун, мим, актьор и дори режисьор. Прави своите първи крачки в изкуството на клоунадата преди 12 години, когато все още живее в родна Франция.

През годините посещава множество чуждестранни работилници и майсторски класове, като се учи при едни от най-видните артисти в сферата. Малка част от тях са специализираните курсове за експресивност и конфликтна игра с човешките емоции, водени от Michel Dallaire – част от първоначалния екип на Цирк дьо Солей, ръководител на Cirque Archaos през 80-те и постановчик на едни от революционните представления в съвременния цирк.

Матю също така учи в Le Samovar Theatre and Clown School в Париж, където черпи знания и опит от стажовете си при Lory Leshin, Tom Roos и Helene Ventoura. 

През 2008 година изиграва клоуна Poupapapa на фестивала за улични изкуства “Parades” в Нантер, Франция. 

През 2015 година изиграва дуетна клоунада на фестивала “d’Aurillac” в Бур-Сен-Андеол, Франция. 

От 2018 година насам организира и провежда различни работилници по клоунада в България и преподава в дълбочина техники на клоуна, изграждане на устойчив герой на сцена и др.

Ян Лии е един уникален преподавател, доказал се на световно ниво, с който България може да се гордее, а посещаването на клас при него е истинска привилегия.
С множество награди и отличия, Лии родом от Китай, още от най-малка възраст се доказва в гимнастическите среди в държава, където конкуренцията е огромна. 
Лии е един от акробатите в националния отбор по гимнастика на Китай на олимпиадата в Пекин през 2002-2005г.  
През 2009г. Го приемат в Цирк дьо Солей и 10 години работи в компанията като част от световните турнета и главни роли в спектаклите. Изпълнява акробатика на люлеещи се пръстени (халки), паркур и гмуркане с обръч по време на три действия на представлението Volta на Cirque du Soleil.
Още от изпълняваните от него задачи е разработването на ежедневни и седмични планове за изпълнение и представя седмични отчети за изпълнението на артистите. Сътрудничи с техник за извършване на ежедневни проверки на оборудването. Тренира членовете на отбора по люлеене се халки и наземна акробатика. Разработва седмични доклади за обученията, ролите и изпълненията.
Част от креативния екип и създаването на 3 от големите представление на Цирк дьо Солей. 
В нашия Цирков център, Лии ще заема ролята на преподавател, художествен директор и артист в бъдещи представления.
Посетителите на неговите класове ще могат да почерпят знания от артист и преподавател на световно ниво, знания и практики, които прилагайки да подобрят физическите си способности. В класовете си по акробатика можете да научите много и различни видове салта, стойка на ръце, въздушна акробатика на халки, ленти и много други.

Диего Контрерас

Мастър в сценичните изкуства и съвременния цирк. Част от неговия опит са събитията му от Цирк Дьо Солей с колелото на Сир, преподаване в академията за циркови изкуства Espace Catastrophe, Белгия и уменията му като танцьор и хореограф на балет за турнето на Нели Фуртадо в Латинска Америка. В Цирков Център “Нов цирк” води мастър класове и класове за любители по акробатика, акробаланс, стойки на ръце.